otvorena rerna

Posle svih napornih kućnih obaveza, peglanja, pranja veša, spremanja ručka, ostaje najnaporniji zadatak – čišćenje rerne. Na izmaku snage, većina domaćica će jednostavno dići ruke i ostaviti to ribanje, natapanje, beskrajno ispiranje gareži i masnoće, za drugi put. 

Međutim, prljava rerna će vas opomenuti bez pardona, svaki put kad je ponovo uključite, želeći da ispečete neki fini kolač – iz nje će se širiti miris zaboravljene, mrske obaveze. Pre nego što počnete da negodujete, pročitajte kako očistiti rernu bez po muke. Uz Lupo Marshall inovativne aparate za domaćinstvo to itekako može biti lako, bez obzira koliko je vaša rerna zapuštena. 

Pri tome, neće vam trebati ni mnogo vremena ni truda, jer Lupo Marshall dosadne i naporne kućne poslove, pretvara u svakodnevne male pobede.

Očistite rernu uz multifunkcionalni uređaj za čist dom

Kada vam pokipi i zapekne jelo u rerni, masnoća se prolije iz tepsije sa musakom ili sladak sok iz pite ugljeniše po rešetkama, znate da je vreme za detaljno čišćenje rerne. 

Za temeljno čišćenje rerne vam je potreban samo jedan uređaj, poput paročistača iz našeg asortimana, koji će zameniti sve žice, krpe, sunđere, deterdžente i odmašćivače. 

Ovaj multiunkcionalni uređaj će vam pomoći da dezinfikujete, sterilišete bilo koju površinu vašeg doma, a uz to će, najefikasnije i bez po muke, samo uz pomoć vodene pare dati rešenje za vaš problem – kako očistiti rernu. Zaboravićete šta znači upinjati iz sve snage, saginjati se, bezuspešno ribati proreze, glancati masno staklo vrata rerne.

Čišćenje rerne vodenom parom – najzdraviji način da očistite rernu

Ukoliko treba skinuti teško zapekle nečistoće, navikli smo na to da je neophodno koristiti agresivna hemijska sredstva koja nagrizaju masnoću, rastapaju zagorele ugljenisane ostatke testa, šećera. 

Sve ove deterdžente, najčešće nanosimo u vidu sprejeva, koji tako raspršeni, dobrim delom mogu da završe i u našim plućima. Pri tome, uvek ostane sumnja, da li smo ih do kraja isprali, ili će nas pri paljenju rerne sačekati onaj težak toksični miris. 

Čišćenje rerne parom u potpunosti isključuje ove opasnosti, jer čistite ni manje ni više nego potpuno čistom vodom. Neće vam trebati nijedno sredstvo, jer će visoka temperatura i para na najprirodniji način ukloniti sve skorene nečistoće, bez ribanja, ispiranja. Čišćenje rerne vodenom parom svakako će na najbolji način održavati i čuvati i sam šporet, bez potrebe da se previše kvasi, trlja, struže, a neće biti ni ostataka masnoće koji zapeknu grejače.

Kako para čisti?

Najjednostavniji odgovor je – potpuno, lako i neškodljivo. Vrela para će lako rastopiti tvrdokorne mrlje koje se ribanjem teško skidaju, pogotovu kada se nalaze na teško dostupnim mestima, poput rešetki za rernu, ćoškova ili proreza.  Čitajte još zanimljivosti  o svim blagodetima primene vodene pare u domaćinstvu, uz različite male kućne aparate.

brusketi u rerni

Kako očistiti rernu sa Mop paročistačem – trikovi za čišćenje rerne na jednostavan način 

Mop omogućava čišćenje rerne parom, bez dodatnih izdataka, bilo kakvih štetnih supstanci ili postupaka. Međutim, on nudi mnogo više od toga – u jednom uređaju možete imati rešenje za gomilu drugih kućnih poslova, dezinfekciju, čišćenje kupatila, podova, ili peglanje.

Mop paročistač 12 u 1 koji omogućava potpunu dezinfekciju je veoma jednostavan za primenu, višenamenski i lako prilagodljiv svim vašim potrebama. Treba da pratite sledeće korake, prilikom upotrebe:

 • Sipajte vodu u rezervar
 • Uključite parni čistač u struju
 • Podesite jačinu pare
 • Nakon 20-30 sekundi voda dostiže radnu temperaturu, para je spremna  
 • Možete da započnete čišćenje. 

Mop koji za čišćenje podova koristite kao štapni paročistač, s lakoćom možete transformisati u ručni čistač na paru, za efikasno čišćenje teže dostupnih površina. Ovaj uređaj je dizajniran tako da omogućava jednostavno i udobno držanje, što svakako olakšava proces čišćenja, što je posebno važno kada je problem kako očistiti rernu koja je obično vrlo nisko i nedostupno postavljena. 

paročistač u kuhinji

Za šta još možete koristiti Mop?

Ovaj aparat je bez sumnje sjajna investicija. Uz njega nećete imati dodatne troškove u vidu sredstava za čišćenje, a ujedno ćete uštedeti i vreme jer ćete uz samo jedan uređaj efikasno obavljati potpuno različite kućne poslove:

 • Pranje pločica i ogledala, kade i lavaboa u kupatilu. Vodena para može da skine kamenac sa tuš kabina, uništava buđi i sve vrste zalepljenih nečistoća u fugama, na glatkim površinama, ćoskovima. 
 • Za održavanje i dezinfekciju podnih prostirki i mebla – jer uništava alergene, grinje, uklanja prašinu
 • Za održavanje laminata i parketa koji nisu mnogo osetljivi. Voditi računa da jačina pare bude na najmanjoj vrednosti, da se ove drvene površine ne bi oštetile od viška vode.  
 • Kao aparat za čišćenje prozora. Najlakše je čišćenje prozora paročistačem, jer ima dodatak sa krpom kojim se nečistoše skidaju, a zatim se pomoću sušilice za staklo, koja je na gornjem delu nastavka, višak vode ukloni.
 • Kao aparat za čišćenje rerne i kuhinjskih elemenata – čišćenje rerne vodenom parom brzo i bez oštećenja, odlepljuje sve masnoće s površine rerne, bilo da su u pitanju masnoće od zagorele testenine ili isprosipana jela. Samo ga uključite, podesite jačinu pare na najjače, pređite više puta preko kritičnih mesta ili svih stranica, uglova  i vrata rerne. Dovoljno je zatim sunđerom pokupiti ostatke, tj mekom krpom uglancati, po mogućnosti mikrofiberom.

Sva ova čišćenja su moguća zahvaljujući dodacima koje dobijate sa aparatom, a to su:

 • 3 okrugle četke (za kamenac) 
 • trouglasta četka
 • mlaznica
 • zakrivljena mlaznica (za teško dostupne delove) 
 • mlaznica lopatica 
 • dodatak sa četkom 
 • praško (dodatak za čišćenje prašine)
 • dodatak za čišćenje prozora 
 • klizač za čišćenje tepiha 
 • 2 rezervne krpe za paročistač (mikrofiber krpe za parkete i pločice)

Čišćenje rerne završite glancanjem

Kada ste dobro naparili rernu i sunđerom pokupili sve krupne, grube ostatke hrane, zagorele prljavštine, neophodno je da sve dobro izglancate. Tako ćete biti sigurni da ste uklonili sve što je vodena para otkravila i skinula. Najbolje za ove svrhe su se pokazale mikrofiber krpe, koje pored toga što odlično glancaju i jako dobro upijaju vlagu.

Poručite lako, brzo i bezbedno u online prodavnici Lupo Marshall Mop, koji će vam uštedeti mnogo snage, a dati mogućnost da na najprirodniji način dezinfikujete svoj dom i brinete o zdravlju svojih najmilijih.

Ukoliko želite da Vas e-mailom obavestimo čim proizvod bude ponovo dostupan za poručivanje, molimo Vas prijavite se na listu čekanja.