kada preko koje se nalazi beli složen peškir

Blistavo i mirisno kupatilo je ono što zamišljamo kao mesto opuštanja i savršene čistoće. U isto vreme, u realnosti,  ovo je prostorija koju je najteže održavati zbog stalne opasnosti od mikroorganizama, skupljanja svih vrsta prljavštine, vlage koja se zadržava, prašine koja se za sve lepi, kamenca kao savršene podloge za nečistoće. 

Čišćenje kupatila se, zbog svih ovih opasnosti, svodi na upotrebu što agresivnijih sredstava sa hlorom, raznim toksičnim hemikalijama koje nam obećavaju instant rezultate, bez ispiranja i mnogo truda. Ono što se ne pominje je da sve te toksine zatim dodirom unosimo, udišemo, što može izazvati alergije, astmu, ekceme, razne zdravstvene tegobe. 

Dezinfekcija kupatila se u potpunosti može obaviti i samo uz pomoć čiste vode (vodene pare) i pravog odabira malog kućnog aparata kao i domaćih neškodljivih sredstava za čišćenje kupatila, koje vrlo efikasno peru.

Otkrivamo kako očistiti kupatilo na efikasan, temljan i bezbedan način, i kreirati blistavi kutak u svom domu!

Kako očistiti pločice u kupatilu – dezinfekcija bez upotrebe hemikalija

Najefikasnije čišćenje kupatila, bez kapi hemijskih sredstava, samo uz pomoć čiste vode, je ne samo moguće nego i najlakše i najbrže uz Mop paročistač.  Ovaj, za upotrebu jednostavan aparat, daje vam praktično rešenje kako očistiti pločice u kupatilu, bez ribanja, napornog trljanja fuga, olakšava vam pristup čak i najvišim delovima kupatila. 

Kako očistiti kupatilo kada imate malu decu, osetljivi ste na hemikalije i želite da budete potpuno sigurni da ste temeljno i potpuno uklonili sve pretnje po vaše zdravlje? Rešenje je u paročistaču. Čišćenje pločica nikad vam neće biti lakše uz sve dodatke i prednosti ovog aparati, koji koristi najprirodniju tehnologiju totalne dezinfekcije. Više o  tome kako do čistog i zdravog doma saznaćete u tekstu o bezbednoj dezinfekciji.

Čišćenje WC šolje – kako očistiti wc šolju u kupatilu

WC šolja je sigurno najozlaglašenije mesto u kući, kada je u pitanju čistoća. Naravno, jasno je i zašto, ali temeljno i pravilno čišćenje WC šolje, obezbediće vam bezbedno, dezinfikovano mesto koje je čak vrlo lako održavati. 

Pre svega ne dozvolite da se zapusti, time ugrožavate zdravlje svih ukućana. Koristite prirodna sredstva za održavanje poput sode bikarbone, sirćeta ili čak sredstva za ispiranje usta, kada nije previše prljava. 

Pospite wc šolju sodom bikarbonom, prelijte je sirćetom i sačakajte da zapeni, pa dodajte još sirćeta, ostavite da odstoji 20 minuta, pa oribajte četkom i isperite. 

Menjajte četku za pranje šolje redovno, pazite da se na njoj nečistoće ne zadržavaju pri odlaganju. Slično se koristi i sredstvo za ispiranje usta, polijte ga i sve dobro izribajte kad odstoji. Ako vam je wc šolja starija, prekrivena kamencom, nabavite sredstva bez hlora i koristite ih po uputstvu. 

Kako očistiti kupatilo na neškodljiv, zdrav a efikasan način čitajte u tekstu o higijeni doma bez kupovnih hemikalija

Dezinfekcija WC šolje uvek podrazumeva temeljno čišćenje daske, sa svih strana i po svim žljebovima, kao i poklopac. Koristite alkohol, tečna sredstva za dezinfekciju i papirne ubruse, nikad sunđere, krpe, jer njihovim odlaganjem čuvate i sve patogene. 

Obrišite i keramičke ivice wc šolje, ne zaboravite ni spoljašnje donje delove. Ne ostavljajte wc šolju otvorenu pri puštanju vode, na taj načina mirkokapljicama zapravo fekalije dižete i raspršujete po celom kupatilu.

prikaz kupatila sa kadom, wc šoljom i lavaboom

Čišćenje lavaboa i kade u kupatilu

Lavabo i kada su konstantno mokri, što samo po sebi vuče prljavštinu, uz masnoće iz sapuna, sredstava za higijenu, opalu kosu, nije ih lako održavati čistim i blistavim. Čišćenje lavaboa je neophodno dosta često, jer se brzo pojavljuju mrlje od kamenca, fleke od prljavštine ruku, zaostalog kaladonta. Najefikasnije sredstvo zapravo možete i sami da napravite, tako što pomešate alkoholno sirće, vodu, deterdžent za sudove i kašiku sode bikarbone, u prskalici. 

Odnos treba da bude 2:1 sirćeta i vode i samo oko kašika deterdženta. Vodite računa pri dodavanju sode, cela mešavina će peniti, pravite je u lavabou, kako višak pene može da bezbedno prelije. Ovom mešavinom isprskajte lavabo, prebrišite sunđerom i brzo i lako će se zacakliti. 

Čišćenje kade možete započeti i usisavanjem na suvo, jer ćete mnogo brže i lakše ukloniti sve dlačice, kosu, prašinu. Zatim je pokvasite, podignite ako koristite gumene prostirke protiv klizanja. Nije loše da pri pranju kade koristite vrelu vodu, tako ćete već kvašenjem, ukloniti naslage sapuna, gelova za tuširanje.

Kako se čisti kada negujućim prirodnim sredstvima, postupajte je slično kao i kod lavaboa. Naprskajte kadu sredstvom za pranje lavaboa, gumenu prostirku i sve dobro istrljajte kuhinjskim sunđerom. Posebno obratite pažnju na samu rešetku odvoda kade gde se zadržava mnogo kose i masnoće. Sve dobro isperite. 

U plastificiranim kadama nikada ne koristite sredstva za pranje sa hlorom ili izbeljivače, jer uništavaju gleđ kao i abrazivna sredstva koja mikročesticama grebu površine. Više o održavanju doma bez hemikalija, saznajte u tekstu o prirodnim sredstvima za čišćenje

Ukoliko želite da uvek imate čisto kupatilo na najbrži i najlakši način, investirajte u uređaj koji će vam se višestruko isplatiti – Mop paročistač 12 u 1. Jedino sredstvo za čišćenje kupatila koje vam je potrebno uz ovaj uređaj jeste voda, odnosno vodena para. Nema suvišnih troškova za hemikalije za čišćenje, kao ni vremena potrebnog da biste sredstva napravili sami.

Ovaj uređaj će vam služiti ne smo za održavanje kade, lavaboa i pločica, već i tepiha, parketa i drugih delova domaćinstva.

ruka sa žutom gumenom rukavicom i kesom za čišćenje

Čišćenje kamenca u kupatilu – kako očistiti kamenac?

Kamenac je višestruka pretnja u vašem kupatilu. Naslage koje se skupljaju svuda po slavinama, tuš ručki, pločicama, odlična su podloga za bakterije, prljavštinu a pri tom i oštećuje sve površine gde se hvataju, skraćuje radni vek i ne prijaju našoj koži i kosi. 

Čišćenje kamenca u kupatilu je večita borba, ali ne mora se svesti samo na kupovna sredstva za čišćenje. Alkoholno sirće je najčešće i vrlo efikasno rešenje kako očistiti kamenac prirodnim putem, bez rizika po zdravlje. Jednostavno ga nanesite na slavine, natopite krpu i obavijte je oko nje ako su tvrdokornije naslage i ostavite da odstoji, pa isperite.

Čišćenje kamenca sa i iz tuš ručke, produžiće joj vek, a dovoljno je da je potopite u sirće, ostavite da odstoji i iglicom iščačkate višak iz rupica.  Pločice, kada, lavabo, će se zablitati prebrisane sirćetom a ujedno ćete ih i dezinfikovati. 

prikaz tuša i vode koja teče

Čišćenje kupatila nije kompletno ako ne obratite pažnju na detalje

Uvek vodite računa o održavanju sitnica u vašem kupatilu koje su često u upotrebi, kvase se ili su površine koje se dodiruju prljavim rukama. Pre svega dezinfikujte tastere, ručice za puštanje vode na vodokotlićima. 

Perite redovno posude za četkice za zube, posude za sapun, korpice u kadi sa kozmetičkim proizvodima, gornje površine veš mašine. Ne zaboravite da prebrišete police ormarića, spolja i iznutra, kao i poklopce korpi za smeće. Obratite pažnju na kvake na vratima kao i na držače toalet papira. Ogledalo prebrišite, kao i vrata tuš kabina, kad god su isprskana.

Čisto i uredno kupatilo je slika i prilika opšte higijene doma, koju uvek želimo na najvišem nivou. Nije uvek lako očistiti kupatilo, ali uz prave savete i Lupo Marshall aparate i preporuke, održavaćete ga mnogo efikasnije i zdravije. Zato pogledajte našu ponudu, i olakšajte sebi put do čistog i urednog doma.

Ukoliko želite da Vas e-mailom obavestimo čim proizvod bude ponovo dostupan za poručivanje, molimo Vas prijavite se na listu čekanja.