Odloženo plaćanje do 12 rata
Poklon uz svaku kupovinu
Online popust na gotovinsko plaćanje
Besplatna isporuka preko 4000 RSD

Čemu služe nastavci za fen za kosu

Postoje brojni kućni aparati koje koristimo svakodnevno, a nismo svesni da to možda činimo pogrešno, ili da ne koristimo sve njihove mogućnosti koje bi nam olakšale male životne muke. Dešava se da zaturimo uputstvo i da se potom pitamo čemu koji nastavak služi. Ovo je čest slučaj kada su u pitanju nastavci za fen za kosu, koji nekad zaista izgledaju zbunjujuće.

Fen za kosu ne može biti jednostavniji aparat, a opet, možemo ga potpuno pogrešno koristiti, bez korisnih dodataka, kao što su difuzer, koncentrator ili igličasti nastavci za fen za kosu.

Fenovi  su najjednostavnije pomagalo za pravljenje savršenih loknipravilno sušenje kovrdžave kose ili dobijanje glatke i sjajne frizure u poslednjem momentu. Pročitajte u daljem tekstu koji su pravilni, najkraći i najbolji načini da se fenirate.

Čemu služe nastavci za fen sa suženjem?

Nastavci za fen kao što je onaj sa suženjem, koncentrator, dolaze čak i sa najjeftinijim modelima. Čemu oni uopšte služe ikako se pravilno koriste, nije samo pitanje za profesionalce. Suženje usmerava vruć vazduh na malu površinu, i samim tim dobijate mogućnost da precizno oblikujete svaki pramen kose.

Bilo da je u pitanju ispravljanje ili kovrdžanje kose, bitno je da koristite odgovarajuće sredstvo za zaštitu kose od vreline, protiv naelektrisanog, tzv. freezy izgleda, ukoliko ste skloni kovrdžanju. U slučaju ispravljanja, serum za glatku sjajnu kosu je uvek dobra ideja. Naravno, koristite i odgovarajuće, kvalitetne četke za feniranje.

Svejedno za koju frizuru se odlučili, uvek fenirajte od korena ka krajevima, na odgovarajućoj temperaturi. Koncentrator je prilikom feniranja od ključnog značaja, jer bez njega samo raspršujete kosu i za rezultat dobijate razbarušenenost, a kosu pritom sporije sušite.

Namotajte pramen i usmerite mlaz vazduha direktno na četku, i dobićete sjajne lokne. Koristite ukosnice ili šnale i štipaljke dok delite pramenove, tako ćete lakše, preciznije i urednije fenirati. Feniranje traži praksu i vreme. Ono će u početku trajati duže, ali 20 minuta je prosečno vreme za koje ćete osušiti i oblikovati kosu bez oštećenja.

Cetka za feniranje i fen

Čemu služi fen za kosu sa difuzerom?

Najbolji fen za kosu uz dodatak sa suženjem ima i onaj sa proširenjem i suprotnom funkcijom – za pun volumen. Difuzer i jonizator pomažu pri sušenju prirodnih lokni i dobijanju najsjajnijih frizura, kao sa reklame.

Fen za kosu sa difuzerom je fen sa nastavkom koji uglavnom opisuju kao – veliki i čudan. Ukoliko imate prirodne lokne koje želite da očuvate, upravo ovaj nastavak za vas predstavlja najbolje rešenje.

Uz običan fen kosu ćete samo umrsiti, naelektrisati i dodatno je isušiti, a vaše vlasi će postati krte. Difuzer smanjuje jačinu duvanja vazduha iz fena, širi ga na veću površinu i krajnji rezultat su lokne koje nisu spljoštene.

Ovaj nastavak za fen vam daje mogućnost da osušite kosu bez uništavanja lokni, iz korena, tako što ćete ga direktno staviti na glavu. Uvek kosu sušite na nižim ili hladnijim temperaturama, od korena ka krajevima. Mnogo je lakše ukoliko zabacite glavu nadole i pustite da vam hladan vazduh suši kosu dubinski.

Ukoliko imate prirodne kovrdže, a uz to problem kako da izaberete fen za kosu koji će vam pomoći da ih održite, vaš izbor bi definitivno trebalo da bude fen koji poseduje ovaj dodatak.

Čemu služe igličasti nastavci za fen?

Ovi dodaci nisu u standardnoj ponudi fenova, ali dobar fen za kosu ih često ima. Iglice mogu biti kraće ili duže, raspoređene u određenoj formi, a služe za dobijanje volumena, i čine da vam kosa deluje gušće i frizura izgleda raskošno.

Iglice usmerite što bliže glavi, na nižim temperaturama i prilagodite jačinu duvanja u zavisnosti  od toga koliko razbarušeno želite da vam kosa izgleda. Kratki nastavci se koriste za kraću kosu, a duži za dužu.

Nakon stilizovanja kose ovim nastavcima koristite i proizvode za kosu poput pene, seruma i ostale kozmetike za povećanje volumena. Obratite pažnju da proizvodi ne sadrže alkohol koji isušuje kosu.

Dizer za kosu

Kako funkcioniše fen sa četkom?

Četka u vidu nastavka je jedan od ređih dodataka za fen. Ona ima višestruku namenu i dolazi u različitim varijantama.

Mogu imati šire ili uže nastavke, pa se i menjaju  shodno tome kakvu frizuru želite. Sa užim ćete dobiti glatku, sjajnu frizuru, a sa širim ispraviti lokne. Četke koje imaju gusto raspoređene zupce su odlične za ispravljanje kose, a ređi zupcise uglavnom koriste da se razmrsi kosa, naročito ako je umršena feniranjem.

Fen sa četkom pruža Vam dodatne pogodnosti lakšeg feniranja, jer prilikom korišćenja istog imate jednu ruku slobodnu, ali ovakakv aparat nije tako čest na našem tržištu.

Kakvi još nastavci za fen postoje?

U nestandardnoj ponudi nastavaka za fen, možete naići na adaptere koji služe da se svi ostali nastavci lako menjaju i kombinuju na jednom fenu.

Od neobičnih nastavaka popularna je i takozvana cev za feniranje – za razbarušen, neobavezan izgled, izgužvanu kosu, ili za frizure koje čine da izgledate kao da dolazite sa plaže ili ste tek ustali.

Aparati za negu i lepotu nisu luksuz, niti hir – oni su potreba, posebno kada imate malo vremena, a treba da izgledate uredno i doterano. Dobar i kvalitetan fen za kosu, sa odgovarajućim dodacima, svakako je jedan od najpotrebnijih. Koristite sve njegove mogućnosti i blistajte u tren oka!