Odloženo plaćanje do 12 rata
Poklon uz svaku kupovinu
Online popust na gotovinsko plaćanje
Besplatna isporuka preko 4000 RSD
Featured single post image

Savremeni kuhinjski aparati koje svaka moderna kuhinja treba da ima

Kuhinja je srce doma, mjesto gdje se najčešće svi okupljamo, gdje nastaje topla porodična atmosfera. Bilo da ste vrsna domaćica, prezaposlena mama ili samo u prolazu kuhate kafu, moderna kuhinja je izuzetno važna –  mora da vam je opremljena po mjeri, a uz to prijatna i ugodna.

Zato je uređenje kuhinje vrlo lična stvar, ne postoje univerzalna pravila sem jednog: kuhinjski aparati su prijeka potreba, oni omogućavaju da sve što se priprema se spremi brže, kvalitetnije, bez mnogo muke. Toliko nam je upotreba tih sprava srasla u naviku, da više ni ne razmišljamo koliko je nekada bilo teško, iscrpljujuće bez ketlera, miksera, sjeckalica, blendera, pekača.

Zašto ovi aparati nisu luksuz, već praktična pomoć koju savremene kuhinje pružaju u svakodnevnom spremanju hrane, pročitajte u daljem tekstu.

moderna kuhinja

Aparat za kuhanje vode – prokuhana voda bez paljenja šporeta

Koliko puta ste pročitali u receptu: “u proključalu vodu dodati..” ili “kad voda provri..”?

Više od polovine vremena za spremanje mnogih kuhanih jela odlazi upravo na famozno čekanje da voda provri. To čak nije ni korisno vrijeme za kvalitetno postepeno ukuhavanje namirnica koje se krčkaju, već prosto gubljenje vremena.

Sve dok se nije pojavilo njegovo veličanstvo – ketler, električni bokal za kuhanje vode!

Šta je ketler? U pitanju je magična sprava koja za minut – dva zagrije 1,7l vode. Ovaj električni grijač vode prvo je što napunite i uključite, kad god krećete da spremate ručak.

Samo dok operete ruke, već imate kipuću vodu da obarite testeninu, upola brže skuhate krompir, nalijete supu ili čorbu, stavite da se kuha smrznuto povrće. Potpuno je bezbjedan, isključuje se sam kada je uključen prazan ili postigne maksimalnu temperaturu.

Ne može biti lakši za upotrebu – na samo jedan prekidač ga palite, a održava se tako što prokuhate rastvor vode i sirćeta ili limunske kiseline u njemu, kada primjetite naslage kamenca. Isperite, prokuhajte pun ketler vode nakon toga, biće kao nov! Vodite računa da ketler ne zapustite, jer naslage kamenca usporavaju zagrijavanje grijača.

Aparat za kuhanje vode danas je potpuno svakidašnja sprava, ne samo kada je u pitanju moderna kuhinja u domu, već i u svaka kancelarija, hotelska soba i čajna kuhinja, jer zamjenjuje nebezbjedna kuhala za vodu i kabaste rešoe.

Aparati koji kuhaju umjesto vas

Ako želite da brzo i ekonomično spremite ručak ili da imate natenane ukrčkan obrok, to ne morate da radite vi, moderni kuhinjski aparati uradiće to umjesto vas. Ekspres lonac ili Slow cooker uštediće vam i vrijeme i snagu i energiju, tako što im podesite vrijeme kuhanja i oni kuhaju dok ste vi odsutni.

Električni sač pekač daje vam čak i mogućnost da uživate u ukusima tradicionalne pripreme kao pod sačom, u udobnosti kuhinje, bilo da pržite, pečete ili grilujete.

Brzo kuhanje uz ekspres lonac

Ekspres lonac je aparat za brzo kuhanje koji je vaš prvi saveznik za spremanje ručka za celu porodicu na dnevnom nivou. Ako kuhate, dinstate jela, spremate čorbasto, dovoljno je da namirnice nalijete potrebnom količinom vode, začinite, zatvorite i podesite ekspres lonac i za upola kraće vrijeme, vaš ručak je gotov!

Lonac će po vašem izboru ostati i zatvoren i održavati temperaturu narednih par sati, tako da će vas dočekati topao, kvalitetno skuhan ručak za sve, kad se umorni vratite s posla.

Ovo je i veoma zdrav način pripreme, jer nema isparavanja, meso i povrće se pripremaju u sopstvenom soku i masnoćama, ne moraju se dodavati ni tečnosti, ni ulje ili prekomjerne količine soli. Recepte i još pojedinosti o tome zašto je kuhanje u ekspres loncu, brzo kuhanje,koje vam nudi ukusne obroke “na kašiku” bez ikakve muke, pročitajte u tekstu Čorbasta jela iz eskpres lonca.

Električni ekspres lonac

Sporo kuhanje uz krčka

Nekada se uželimo onih slasnih domaćih jela, koja su sve bolja što se duže krčkaju, na laganoj vatri. Ali kad stići da ručak kuhamo satima? Pa još iscrpljujuće nadgledanje, da ne pokipi, ne zagori, dodavanje vode.

Sporo kuhanje u današnjem ubrzanom ritmu života postaje luksuz koji samo u rijetkim izuzetnim prilikama sebi možemo da dozvolimo. Dugo krčkana jela su ona najukusnija, u kojima onda uživamo u gostima, kod mame ili bake koje imaju vremena da nam ih natenane pripreme.

Ako imate lonac za sporo kuhanje, stvari stoje sasvim drugačije. 

Slow cooker ili od milja prozvan Krčko, sam spremi i najbolju sarmu, čorbast pasulj, koljenicu ili paprikaš, krčkajući ih na programu koji vi odaberete od 6 do 8 sati ili 8 do 10 sati. Možete ga podesiti da kuha preko noći, prije nego krenete na posao i potpuno bezbjedno ostavite da na laganoj temperaturi od 95⁰C postepeno pripremi meso, povrće u sopstvenom soku bez ikakve bojazni od zagorijevanja ili prekuhavanja.

Ovo je i energetski izuzetno ekonomičan aparat, pa štedite pored svog vremena i na računima za struju, a jedete domaća jela po svom ukusu. Odličan je i za pripremanja većih komada mesa, rebara, koje se posle ovakvog pečenja odvajaju od kostiju i tope pri svakom zalogaju.

Posjeduje i program za odmrzavanje hrane prije kuhanja, te nije nikakav problem ako ste zaboravili da odmrznete namirnice. U tekstu Slow cooker recepti pronaći ćete prijedloge za nedjeljni meni.

par priprema hranu

Moderni aparati za usitnjavanje hrane

Svi se trudimo da jedemo zdravije, sa što više povrća i voća. Tu se odmah nađemo pred problemom sjeckanja za salate, blendiranja smutija i šejkova, rendanja i usitnjavanja za salse, spremanje potaža.

Sav taj zeleniš mora da se pripremi, a aparati za ustinjavanje hrane odrade sav posao u trenu, umjesto nas. U multipraktiku poput Eme možete brzo da isjeckate različite vrste povrća poput kupusa, mrkve, krastavca, luka, začinite maslinovim ulje i limunovim sokom i zdrava vitaminska salata je već tu.

Kad je u pitanju precizno, fino, najtanje rezanje pršuta, salama, kačkavalja ili većih komada pečenja, mesoreznica je nezaobilazna. Možda ne tako česta sprava, poslije par tačno isječenih šnitova koji se tope u ustima, svakako postaje nezamjenljiva i nikako vam se ne vraća na ona gruba sječenja delikatesa po marketima.

Kvalitetni aparati za sjeckanje ne samo da su brzi i sijeku mnogo veću količinu povrća odjednom, oni čuvaju i vlakna, ne unište teksturu povrća, već ga pravilno tanko režu što povećava njihovu sočnost i hrskavost.

Zato su postali jedan od uobičajenih kuhinjskih aparata, na koje računamo kad god su obilna sjeckanja u pitanju. Vrlo često imaju i  zanimljiv, primamljiv dizajn, koji čak i kao dio enterijera krase naše radne površine, zajedno sa kafe aparatima, tosterima ili stonim mikserom.

Zdrave voćne užine u vidu smutija i šejkova, omiljene su i rado ih nudimo i djeci, nosimo na posao i volimo da se njima osvježimo poslije napornih treninga.

Varijetet sastojaka zavisi samo od našeg ukusa i raspoloženja, aparati za blendiranje sve će to pripremiti u gladak napitak u kome samo treba da uživamo. Blender ne zauzima mnogo mjesta u kuhinji, a vrlo brzo dobijate zdrave napitke, prelive ili čak da sameljete i koštunjavo voće, kafu ili šećer, te nam je pri ruci i za mnoštvo finih mljevenja.

Sokovnik nam pak pomaže da “pijemo voće i povrće” u najsvježijem stanju. Tako tačno znamo šta se u soku nalazi, bez dodataka šećera, aditiva ili drugih škodljivih sastojaka. Takođe, dovoljno je oprati voće i ubaciti u sokovnik, koštice i koru sokovnik će odstraniti sam tokom cijeđenja.

Još mnogo prijedloga, recepata i praktičnih načina pripreme zdrave hrane pročitajte u tekstu Kako se hraniti zdravo.

Kuhinjski aparati su postali dio naše svakodnevice, pomagala koja podrazumijevamo kada obavljamo zahtjevne pripreme hrane za kratko vrijeme. Tako opremljena, moderna kuhinja nam pruža komfor i kvalitet života koji su nam odavno postali standard od koga ne odustajemo lako i u koji volimo da uložimo.

Najmodernije kuhinje ne definišu samo boje, dekorativni detalji i slični elementi, nego njihova praktična strana koja se postiže nabavkom kvalitetnih aparata za pripremu hrane i kuhanje. Vrhunski aparati su zato uvijek pravi izbor i pametno ulaganje na duge staze, o čemu svjedoče savremene kuhinje opremljene praktičnim kuhinjskim aparatima.

 

 

Featured single post image

Savremeni kuhinjski aparati koje svaka moderna kuhinja treba da ima

Kuhinja je srce doma, mesto gde se najčešće svi okupljamo, gde nastaje topla porodična atmosfera. Bilo da ste vrsna domaćica, prezaposlena mama ili samo u prolazu kuvate kafu, moderna kuhinja je izuzetno važna –  mora da vam je opremljena po meri, a uz to prijatna i ugodna.

Zato je uređenje kuhinje vrlo lična stvar, ne postoje univerzalna pravila sem jednog: kuhinjski aparati su preka potreba, oni omogućavaju da sve što se priprema se spremi brže, kvalitetnije, bez mnogo muke. Toliko nam je upotreba tih sprava srasla u naviku, da više ni ne razmišljamo koliko je nekada bilo teško, iscrpljujuće bez ketlera, miksera, seckalica, blendera, pekača.

Zašto ovi aparati nisu luksuz, već praktična pomoć koju savremene kuhinje pružaju u svakodnevnom spremanju hrane, pročitajte u daljem tekstu.

moderna kuhinja

 

Aparat za kuvanje vode – prokuvana voda bez paljenja šporeta

Koliko puta ste pročitali u receptu: “u proključalu vodu dodati..” ili “kad voda provri..”?

Više od polovine vremena za spremanje mnogih kuvanih jela odlazi upravo na famozno čekanje da voda provri. To čak nije ni korisno vreme za kvalitetno postepeno ukuvavanje namirnica koje se krčkaju, već prosto gubljenje vremena.

Sve dok se nije pojavilo njegovo veličanstvo – ketler, električni bokal za kuvanje vode!

Šta je ketler? U pitanju je magična sprava koja za minut – dva zagreje 1,7l vode. Ovaj električni grejač vode prvo je što napunite i uključite, kad god krećete da spremate ručak.

Samo dok operete ruke, već imate kipuću vodu da obarite testeninu, upola brže skuvate krompir, nalijete supu ili čorbu, stavite da se kuva smrznuto povrće. Potpuno je bezbedan, isključuje se sam kada je uključen prazan ili postigne maksimalnu temperaturu.

Ne može biti lakši za upotrebu – na samo jedan prekidač ga palite, a održava se tako što prokuvate rastvor vode i sirćeta ili limunske kiseline u njemu, kada primetite naslage kamenca. Isperite, prokuvajte pun ketler vode nakon toga, biće kao nov! Vodite računa da ketler ne zapustite, jer naslage kamenca usporavaju zagrevanje grejača.

Aparat za kuvanje vode danas je potpuno svakidašnja sprava, ne samo kada je u pitanju moderna kuhinja u domu, već i u svaka kancelarija, hotelska soba i čajna kuhinja, jer zamenjuje nebezbedna kuvala za vodu i kabaste rešoe.

Aparati koji kuvaju umesto vas

Ako želite da brzo i ekonomično spremite ručak ili da imate natenane ukrčkan obrok, to ne morate da radite vi, moderni kuhinjski aparati uradiće to umesto vas. Ekspres lonac ili Slow cooker uštedeće vam i vreme i snagu i energiju, tako što im podesite vreme kuvanja i oni kuvaju dok ste vi odsutni.

Električni sač pekač daje vam čak i mogućnost da uživate u ukusima tradicionalne pripreme kao pod sačom, u udobnosti kuhinje, bilo da pržite, pečete ili grilujete.

Brzo kuvanje uz ekspres lonac

Ekspres lonac je aparat za brzo kuvanje koji je vaš prvi saveznik za spremanje ručka za celu porodicu na dnevnom nivou. Ako kuvate, dinstate jela, spremate čorbasto, dovoljno je da namirnice nalijete potrebnom količinom vode, začinite, zatvorite i podesite ekspres lonac i za upola kraće vreme, vaš ručak je gotov!

Lonac će po vašem izboru ostati i zatvoren i održavati temperaturu narednih par sati, tako da će vas dočekati topao, kvalitetno skuvan ručak za sve, kad se umorni vratite s posla.

Ovo je i veoma zdrav način pripreme, jer nema isparavanja, meso i povrće se pripremaju u sopstvenom soku i masnoćama, ne moraju se dodavati ni tečnosti, ni ulje ili prekomerne količine soli. Recepte i još pojedinosti o tome zašto je kuvanje u ekspres loncu, brzo kuvanje,koje vam nudi ukusne obroke “na kašiku” bez ikakve muke, pročitajte u tekstu Čorbasta jela iz eskpres lonca.

Električni ekspres lonac

Sporo kuvanje uz krčka

Nekada se uželimo onih slasnih domaćih jela, koja su sve bolja što se duže krčkaju, na laganoj vatri. Ali kad stići da ručak kuvamo satima? Pa još iscrpljujuće nadgledanje, da ne pokipi, ne zagori, dodavanje vode.

Sporo kuvanje u današnjem ubrzanom ritmu života postaje luksuz koji samo u retkim izuzetnim prilikama sebi možemo da dozvolimo. Dugo krčkana jela su ona najukusnija, u kojima onda uživamo u gostima, kod mame ili bake koje imaju vremena da nam ih natenane pripreme.

Ako imate lonac za sporo kuvanje, stvari stoje sasvim drugačije.

Slow cooker ili od milja prozvan Krčko, sam spremi i najbolju sarmu, čorbast pasulj, kolenicu ili paprikaš, krčkajući ih na programu koji vi odaberete od 6 do 8 sati ili 8 do 10 sati. Možete ga podesiti da kuva preko noći, pre nego krenete na posao i potpuno bezbedno ostavite da na laganoj temperaturi od 95⁰C postepeno pripremi meso, povrće u sopstvenom soku bez ikakve bojazni od zagorevanja ili prekuvavanja.

Ovo je i energetski izuzetno ekonomičan aparat, pa štedite pored svog vremena i na računima za struju, a jedete domaća jela po svom ukusu. Odličan je i za pripremanja većih komada mesa, rebara, koje se posle ovakvog pečenja odvajaju od kostiju i tope pri svakom zalogaju.

Poseduje i program za odmrzavanje hrane pre kuvanja, te nije nikakav problem ako ste zaboravili da odmrznete namirnice. U tekstu Slow cooker recepti pronaći ćete predloge za nedeljni meni.

par priprema hranu

 

Moderni aparati za usitnjavanje hrane

Svi se trudimo da jedemo zdravije, sa što više povrća i voća. Tu se odmah nađemo pred problemom seckanja za salate, blendiranja smutija i šejkova, rendanja i usitnjavanja za salse, spremanje potaža.

Sav taj zeleniš mora da se pripremi, a aparati za ustinjavanje hrane odrade sav posao u trenu, umesto nas. U multipraktiku poput Eme možete brzo da iseckate različite vrste povrća poput kupusa, šargarepe, krastavca, luka, začinite maslinovim ulje i limunovim sokom i zdrava vitaminska salata je već tu.

Kad je u pitanju precizno, fino, najtanje rezanje pršuta, salama, kačkavalja ili većih komada pečenja, mesoreznica je nezaobilazna. Možda ne tako česta sprava, posle par tačno isečenih šnitova koji se tope u ustima, svakako postaje nezamenljiva i nikako vam se ne vraća na ona gruba sečenja delikatesa po marketima.

Kvalitetni aparati za seckanje ne samo da su brzi i seku mnogo veću količinu povrća odjednom, oni čuvaju i vlakna, ne unište teksturu povrća, već ga pravilno tanko režu što povećava njihovu sočnost i hrskavost.

Zato su postali jedan od uobičajenih kuhinjskih aparata, na koje računamo kad god su obilna seckanja u pitanju. Vrlo često imaju i  zanimljiv, primamljiv dizajn, koji čak i kao deo enterijera krase naše radne površine, zajedno sa kafe aparatima, tosterima ili stonim mikserom.

Zdrave voćne užine u vidu smutija i šejkova, omiljene su i rado ih nudimo i deci, nosimo na posao i volimo da se njima osvežimo posle napornih treninga.

Varijetet sastojaka zavisi samo od našeg ukusa i raspoloženja, aparati za blendiranje sve će to pripremiti u gladak napitak u kome samo treba da uživamo. Blender ne zauzima mnogo mesta u kuhinji, a vrlo brzo dobijate zdrave napitke, prelive ili čak da sameljete i koštunjavo voće, kafu ili šećer, te nam je pri ruci i za mnoštvo finih mlevenja.

Sokovnik nam pak pomaže da “pijemo voće i povrće” u najsvežijem stanju. Tako tačno znamo šta se u soku nalazi, bez dodataka šećera, aditiva ili drugih škodljivih sastojaka. Takođe, dovoljno je oprati voće i ubaciti u sokovnik, koštice i koru sokovnik će odstraniti sam tokom ceđenja.

Još mnogo predloga, recepata i praktičnih načina pripreme zdrave hrane pročitajte u tekstu Kako se hraniti zdravo.

Kuhinjski aparati su postali deo naše svakodnevice, pomagala koja podrazumevamo kada obavljamo zahtevne pripreme hrane za kratko vreme. Tako opremljena, moderna kuhinja nam pruža komfor i kvalitet života koji su nam odavno postali standard od koga ne odustajemo lako i u koji volimo da uložimo.

Najmodernije kuhinje ne definišu samo boje, dekorativni detalji i slični elementi, nego njihova praktična strana koja se postiže nabavkom kvalitetnih aparata za pripremu hrane i kuvanje. Vrhunski aparati su zato uvek pravi izbor i pametno ulaganje na duge staze, o čemu svedoče savremene kuhinje opremljene praktičnim kuhinjskim aparatima.