Uređaj za svaku kuhinju i svakodnevnu upotrebu

električni griler, aparat za sendviče
Došlo je vreme kada uglavnom tražimo i kupujemo male kuhinjske aparate koji su višefunkcionalni. Jedan od glavnih razloga za to je, što danas ima toliko različitih aparata koji nam pomažu u svakodnevnim obavezama, da naše kuhinje ne mogu sve da ih ugoste. Imamo potrebu da njima, a nemamo dovoljno prostora da ih stavimo na radnu površinu. Čim stoje spakovani u kutiji, retko se koriste. Zato su aparati koje možemo koristiti svaki dan za različite svrhe, najbolje rešenje. Jedan od takvih je tost griler ili električni gril ili aparat za sendviče. Aparat koji se pokazao toliko koristan da je u većini domova u svakodnevnoj upotrebi.

Šta sve možete spremiti uz pomoć tost grilera 

Deca najviše vole da prave u njemu sendviče ili galete, dok ga domaćice, a pogotovo zauzete poslovne žene, koriste za pripremu brzog zdravog ručka, jer kada se otvori, on postaje električni roštilj. Još ako ima dovoljno velike ploče da u isto vreme na jednoj strani možete grilovati meso, a sa druge povrće, ručak je spreman za 15 minuta. Bolji modeli imaju odvojene termostate za jednu i drugu ploču, pa daju mogućnost podešavanja različite temperature na jednoj i drugoj ploči. To je veoma korisna opcija kad grilujete u isto vreme različite namirnice, npr piletinu i tikvice. 
Postoje modeli koji imaju dodatne ravne ploče, gde su mogućnosti za pripremu jela još veće. Ravne ploče su odlične za pečenje ribe, pohovanih šnicli, američkih palačinki, tortilja i sl. Ovi modeli sa mogućnošću menjanja ploča su još izuzetno laki za čišćenje, jer se ploče skinu, operu detrdžentom i sunđerom i isperu pod mlazom vode.
 
Posebna prednost toste grilera je zdravija priprema odboka. Ploče su premazane neprijanjajućim premazom i potrebno ih je samo premazati nauljenim ubrusom, pre pečenja. Pri tome na jednom ćoški imaju levak i posudu u koji otiče višak masnoće sa namirmica koje se pripremaju. 
 
Tost griler je odlična investicija za svaki dom. Može da zameni nekoliko aparata i pripremi širok spektar jela. Aparat za sendviče, električni roštilj, ploča za palačinke, aparat za galete, sve u jednom. Ukoliko već nemate neki ovakav aparat, ozbiljno razmislite  o kupovini, isplatiće vam se čim vidite koliko truda i vremena vam je uštedeo.