Da li ste sigurni da je vazduh u vašem domu zdrav?

Žena uživa u čistom i prijatnom mirisu

Šta najčešće udišemo?

Da li Vam je poznat osećaj kad uđete u kuću i zapuhne Vas suv, ustajao vazduh? Leti od vrućine, zimi od centralnog grejanja. Ili u goroj verziji osetite miris ručka neke komšinice. Trčite da otvorite prozore, da napravite promaju i pre nego što ste izuli cipele. Tada verovatno pomislite da ste otvaranjem prozora rešili poblem, jer će ubrzo da uđe čist, svež vazduh. Međutim vazduh koji ulazi nije ni čist, ni svež, osim ako ne živite na nekoj planini ili šumi. Sve urbane sredine imaju manje ili više zagađen vazduh, ako ništa izduvni gasovi iz automobila ga „obogaćuju“. Tu su dalje smog, čestice prašine, čađ, polen i drugi alergeni, virusi, bakterije, grinje i da ne nabrajamo dalje, jasno Vam je da udišemo mnogo nečistoća. 

Koji se problemi javljaju? 

I da, zbog toga se kod sve većeg broja ljudi, naročito dece, pojavljuju respiratorni problemi, alergija na polen, prašinu, ambroziju, grinje. Ako niste jedan od njih, sigurno u okruženju imate bar 20 ljudi koji se pate sa alergijom, koji zatvaraju sve prozore da alergeni ne ulaze u kuću, a onda se guše u ustajalom vazduhu.
Sledeći problem sa kojim se susrećemo je suv vazduh u prostoriji. Suv vazduh je najčešći problem zimi, zbog centralnog grejanja, i izaziva nadražajni kašalj. To naročito smeta maloj deci, pa pedijatri predlažu da se u spavaću sobu stave ovlaživači.
U kućama pušača postoji i dodatni problem, dim i neprijatan miris. Iako se češće provetrava, miris u takvim prostorijama teško može u potpunosti da se neutrališe
Šta raditi da bi se problemi sa nezdravim, ustajalim, suvim, zagušljivim vazduhom rešili?

Kako da najjednostavije pročistite  i osvežite vazduh? 

Naravno, nećete dozvoliti da ostanete osuđeni na ove neprijatnosti, i posegnućete za nekim od rešenja. Možete da kupite neki od aparata koji rešava jedan od problema, npr. jonizator za prečišćavanje vazduha ili ovlaživač za stvaranje optimalne vlažnosti ili odoratore za stvaranje prijatnog mirisa. Naša preporuka je da probate sa aparatom koji ima sve navedene funkcije, tzv. Revitalizator (osveživač) vazduha.  

Revitalizator vazduha - Osveživač. Ovlaživač. Prečišćivač.

Ako ste već malo pretraživali ponude u prodavnicama tehnike, videli ste da većina proizvoda na tržištu ima jednu ili dve od navedenih funkcija ili su ovlaživači ili jonizatori. Malo je onih koji mogu rešiti nekoliko problema od jednom. Revitalizator (osveživač) vazduha Lupo Marshall je jedan od takvih, višefunkcionalnih aparta. On je u isto vreme osveživač, ovlaživač i prečišćivač, a ukoliko u njega sipate par kapi ekstrakta mirisa, postaje i odorator tj. ispunjava prostoriju prijatnim mirisom.
4 funkcije: 
-    Prečišćava vazduh od prašine, polena, zagađivača, alergena iz vazduha, dima;
-    Odstranjuje neprijatne mirise iz prostorije i ispušta aromatizovan vazduh;
-    Stvara opitmalnu vlažnost vazduha, čime ublažava iritacije respiratornog sistema i kože;
-    Jonizuje vazduh, tj. obogaćuje ga prirodnim negativnim jonima.

Kako radi osveživač vazduha?

Uređaj uvlači vazduh iz prostorije, pomoću motora sa velikim brojem obrtaja. Vazduh prolazi kroz vodu koja se nalazi u posudi i služi kao filter. Nečistoće ostaju u vodi, a čist, jonizovan vazduh ponovo izlazi iz aparata. Tako čisti vazduh od prašine, polena i drugih nečistoća iz vazduha. Upija neugodne mirise i duvanski dim. Ispušta čist namirisan, jonizovan, vazduh. Ostavlja efekat kao što to u prirodi radi kiša
Mali i lepog dizajna. Može da stoji bilo gde i čak da deluje dekorativno. Idelan za dnevne sobe, spavaće sobe, kancelarije.  
Revitalizator (osveživač) vazduha Lupo Marshall dodatno doprinosi ambijentu zahvaljujući svetlosnim lampicama u 4 boje, koje se smenjuju i stvaraju lepu atmosferu. Veliki benefit ovog aparata je što koristi najprirodniji filter – VODU. To znači da ne morate trošiti novac za promenu filtera. Voda iz česme je sasvim odgovarajuća.

Cenu, način poručivanja i tehničke detelje o aparatu Revitalizator (osveživač) vazduha Lupo Marshall, možete pogledati ovde