Besprekorno čisto, bez hemikalija

mop paročistač koristi

Mop paročistač je namenjen svima koji žele besprekornu čistoću u svom domu, a pogotovo onima koji uz to brinu i o zdravlju. Takođe je idealno rešenje za domove u kojima ima male dece, jer ne samo da steriliše podove bez upotrebe hemije, nego je i pogodan za dezinfekciju igračaka. Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine?

Jačina pare 

Dobro je da paročistač ima mogućnost podešavanja nivoa pare, jer u tom slučaju možete da prilagodite i površini koju čistite. Za parket i laminat ne treba da izlazi velika količina pare, da ne bi ostao vlažan i vremenom počeo da se krivi i podiže. S druge strane za pločice u kuhinji, gde ima i fleka od hrane, potrebna je jača para da bi se uklonile sve nečistoće. Dakle ako paru možete da podesite, tj. smanjite ili pojačate, nećete imati problem sa vlažnim parketom ili neočišćenim mrljama u kuhinji i toaletu. 

Dodaci za teško dostupne površine

Ovo će vam mnogo značiti za površine oko wc školjke ili druge teže dostupne površine u toaletu, jer je toalet i prostorija kojoj uvek treba najdetaljnije čišćenje. Razne mlaznice koje se nameste na mop paročistač, mogu pomoći i kod kamenca ili buđi

Multifunkcionalnost

Neki modeli paročištača su namenjeni samo za čišćenje podova, međutim ima i paročistača sa raznim dodacima, koji omogućavaju čišćenje i drugih površina, npr prozora. Čišćenje prozora paročistačem je mnogo jednostavnije i brže nego kada to radite krpom i nekim sredstvom za čišćenje. Kad već kupujete paročistač razmislite i o ovoj dodatnoj pogodnosti. Da li je za vaše potreba praktičnije kupiti uređaj koji će samo čistiti podove ili da ga koristite ili malo više novca uložiti na paročistač sa više funkcija, kojim možete da očistite i tepihe. 

Na šta još obratiti pažnju?

  • Dužina kabela. Kabel bi treba da je bar 4 m dugačak, da bi zahvatao dovoljno veliki prostor rada bez menjanja utičnice. To je veoma značajno ukoliko imate veće prostorije.
  • Kapacitet rezervoara takođe nije zanemarljiva stavka. Ukoliko je rezervoar za vodu previše mali, moraćete više puta da dosipate vodu u toku rada. To možda i nije od presudnog značaja, ali ukoliko se dvoumite između dva slična modela, može da presudi.

 I na samom kraju, kvalitetan paročistač će Vam uštedeti vreme i novac jer kad ga jednom nabavite, ne morate da kupujete sva razna sredstva za čišćenje.