Zašto je dobro imati ketl?

Lupo Marshall Ketl, Električno kuvalo za vodu

 

Ako ste kao i većina ljudi savremenog sveta, u večitoj žurbi, jurnjavi, obavezama, pa čak i  jutranju kafu ili čaj pijete usput, dok se na brzinu oblačite ili spremate deci doručak, onda vam definitivno trebaju aparati koji mogu neke poslove ubrzati ili uraditi umesto vas.

Upravo zato je u poslednji par godina i električni ketler (kuvalo za vodu) postao sastvni deo većine domaćinstava.

A evo zašto je električni ketl od velike pomoći:

1. Vruća voda skoro momentalno. Za samo 30 sekundi, imaćete 2 šoljice ključale vode za čaj ili instant kafu. Za one koji bez prve jutranje kafe „ne mogu da otvore oči“, ovo je od velikog značaja. Takođe je neprocenjivo kad Vam treba brzo ključala voda za pripremu ručka, blanširanje, kuvanje testenine i sl.

2. Automatsko isključivanje. Ne morate da brinete ako ste zbog telefonskog poziva ili nekog drugog posla zaboravili da ste stavili vodu da proključa. Ona neće dugo prokuvavati ili ispariti do pola dok se vi setite. Ketl se automatski gasi čim voda proključa, čime i štedite struju.

3. Voda bez kamenca. Bolje električno kuvalo za vodu sadrži filter za kamenac, koji se skida i pere. Inače, verovatno već znate da vodu koja je dugo ključala na ringli ne treba da koristite. Dugim prokuvavanjem povećava se koncentracija štetnih materija u vodi! Čak i zdravi minerali tako postaju štetni, poput kalcijuma koji onda dovodi do kamenaca u telu, kada se takva voda konzumira češće. 

Dakle, umesto da gubite vreme i stojite iznad ringle čekajući da voda proključa, priuštite sebi ovaj veoma koristan aparat i dobićete za tili čas vruću vodu, bez kamenca, za svoj tolpi napitak ili ručak.